Hoger in Google? Vergeet maps en YouTube niet!

Om hoger te komen in de zoekresultaten van Google zijn inhoud en techniek van de website zelf het allerbelangrijkste. Daar omheen kun je echter ook een heleboel doen om hoger te komen in de zoekresultaten. Twee hulpmiddelen die vaak vergeten worden, maar zeker van waarde zijn voor de zoekresultaten zijn Google Maps en YouTube.

Google maps en YouTube zijn twee onderdelen van de grote Google familie. De informatie die in deze applicaties wordt verwerkt scoort daarom hoog in de zoekresultaten van Google. Laten we beginnen met Maps.

Google Maps

Google Maps is eigenlijk niets meer dan een kaart waarop bedrijven worden getoond. Het voordeel van deze kaart is dat je zelf jouw bedrijfsgegevens kan toevoegen (gebruik daarvoor het Bedrijfscentrum van Google om een gratis vermelding te maken). Wanneer potentiële klanten in Google Maps zoeken naar lokale gegevens, vinden ze je bedrijf: adres, openingstijden en foto’s van het gebouw of je producten. Het is gemakkelijk, gratis, en je hoeft er geen eigen website voor te hebben. Bijkomend voordeel van Google Maps, bij vrijwel alle zoekopdrachten waarin een plaatsnaam wordt genoemd (bijvoorbeeld: ‘fietsenmaker utrecht’) staan resultaten van Google Maps bovenaan. Dus nog boven de ‘reguliere’ resultaten. Wil je nog meer info? Kijk dan deze handige video op YouTube, die stapsgewijs uitlegt wat je moet doen.

YouTube

YouTube, wie kent het niet? Inmiddels niet meer weg te denken van het internet. Net als voor Maps geldt, scoren ook de resultaten van YouTube goed in de zoekresultaten van Google. En ook net als voor Maps geldt, kun je ook op YouTube heel eenvoudig zelf aan de slag. Met je Google account heb je al toegang. Heb je nog geen account, dan kun je er een aanmaken op Youtube. Nu heeft natuurlijk lang niet ieder bedrijf zomaar een bedrijfsfilm klaar staan. Dat is logisch, want dat lijkt vaak een flinke investering. Toch zou je er wel over na moeten denken, want video’s worden steeds meer verwerkt in websites. De aantrekkingskracht van bewegend beeld is nu eenmaal groter dan platte tekst en foto’s. Daar komt nog bij dat je in een video in korte tijd heel veel kan laten zien en horen. Meer over video en hoe je zelf eenvoudig een film maakt lees je hier.

Let op: Goed gevonden worden door Google begint op je eigen site! En waarom wil je eigenlijk bovenaan staan? Meer daarover op de onderstaande sites:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *